CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 22, 2011

PBS a.K.a SBE ( 4th dAy ) ~23/03/11~

~PuaN LaGi :)
~LeGA (Lepas)
~4 KeLAs :0
~

PBS a.K.a SBE ( 3rd dAy ) ~22/03/11~

~student promote abg..
~nyanyi lagu

~
~

Monday, March 21, 2011

PBS a.K.a SBE ( 2nd dAy ) ~21/03/11~

PBS a.K.a SBE ( 1st dAy ) ~20/03/11~

tOing tOing... hehehe... dngar dngar dNgaR!!! nk citer b=ni nk citer ni.. hahaha
cer cite cercite.. ngeeee~~~ wiNk wiNk *
HonEsTLy cakap, mula2 nk p PBS (pemerhatian berasaskan SEkolah) tu macm2 aser ade, hehe
dah mcm nk jadi ticer btol2 dah la.. cuma PBS ni dia x mngajar ag, lau praktikal tu kite yg kene mngajar, pastu lecturer dtg observe bagi mark, hehe.. PbS x, g jEr oBsErve ape yg patOt, seMinGGu.. oLrite! daH Lari tajuk ni.. hehe cerciTe cErciTe ;)
PeRghhh!!! ari 1st nk p PBS tu kaT seKOLah deMit ni, pg2 tu dah bngun pagi2, semangat, tapi nervous koyt, sampai skuter start2 x idup2! aduiii... lagila aku ni ha berdebar! org cakap ari first kene dtg awal, nk jumpa GB lu, tapi xtau la nape pg tu skuter tu tibe2 buat hal.. aduiii.. pastu cepat2 tukar naek motor kawan, hehe..maka pergila dua orang ni kat sek demit tu.. weNg WenG2... peEEWeet! tiCeR TU!!!HAHAHA
SAmpai2 lam kul 7.15 gitu la, hehe, ha! Ni citer nk mula ni! jeng3!!! cErciTe CErciTe.. ahaha


PERISTIWA 1 ( Puan??? )

Mula2 tu terus la p naik pjabat nk p lapor diri kaT GB, hah! nk tau pe, smbil2 nk tunggU GB tu, adela pngawas sekolah ni masuk, pastu dia cakap ape tau kat aku
'' ASSALAMMUALAIKUM PUAN''! (sambil tunduk2 kepala) AHAAKS!!!!! WaaaAAaaaaa.. tErHAru! tERkEjut! LuCu! adeQ!!!! AkAq x kaWEn LaGi La!!! adoiiiii hahaha


PERISTIWA 2 ( dUK atAs sTAge aS seNIoRita niK zULshahiRa )

ha! cerCiTe CerCite! hee.. ari ahaD tu kan adE aSSEmbLy, tiBe2 GB kate semua yg buaT PBS n PraKtikaL jOin sekaLi, naEK DUK AtaS KUsi aTaS sTAge, heheh. maLUUUUU tiCeR!
AHAHA, paSTU GK perkenaLkan kiToRAng soRnG2 ;) HEHEhe '' SENIORITA NIK ZULSHAHIRA''
KbETULan ramai gak yg buat PBS kt seKOLah deMit ni, ingat aKu NgN KAWaN Aku jEr, praKtIkaL pom adE.. HEHEhe.. pErGGHHH!!! AsseMBLy dia BeSh! TERBAeK R GB dioRAng! MMG berDEDIKASI PUAN HAJJAH WAN HASMAH ni! bagOsH SANgAt! time yg nk nyanyi 3 buah lagu tu, dia conduct btol2 cipa ngn tngan2, sO, nada nyAyian dak2 seMUa SAma.. TERbaek r! paStU yG buaT aKu TeRKeJUt AdALaH TiMe NI!!! HA! time ni! ceRciTeR CeRCite!!
ni ha! nk citer la ni.. nk tau! tiap kali abEs JE guRu BErtuGaS BeRi ucapan! tibE2 AKu TERkejut dngaR buNyi NI! ''TERIMA KASEH CIKGU!!'' kuat tu!!! yg LeaD NyEr komaNDer muRid ni.. pasTu Yg LAin2 ikoyt, fuh! siyes! mula2 tu terkejut! tapi lame2 dah biasa dah.. heheh bagOsH2..

PERISTIWA 3

Monday, March 14, 2011

JUz da waY U r...

video

sUker SEsAnGaT LaGu ni ;) sWeeT NyErrrr auMMM~!

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Sunday, March 13, 2011

Aku MENYESAL kawen...




Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.


Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...


Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.


Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.


Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..


Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.


Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..


Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!


Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat

Boleh la abang bangun awal-awal pagi

Then kita solat Subuh sama-sama..



Tapi kalu abang tak bangun gak,

ayang cubit je pehe abang

abang xkan murka..

Lagi abang sayang ade la..



Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana jaga makan minum abang

Tengok skarang abang da nak gemok da

Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..


Ke memang nak abang jadi gemuk ni?

Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?

Jangan bimbang atau ragu okeh,

Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..



Buat isteriku yang comel dan tercinta

Terima kasih kerana tolong iron baju abang

Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju

Jangan risau la nanti abang potong rambut..



Skarang abang dah tak selekeh macam dulu

Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang

Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge

Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!



(Ini cerita tade kaitan ngan penulis okeh. Penulis masih seorang yang selekeh)


heEEee tOing tOing ;) suKe CAnGAT baCE sToRy ni.. sweeT SAMpai NAnGeS.. TApi cikit jer.. beraiR matE JE.. NGeH NGeH NGeH ( TErOvER feeLing La pLOp aku neyh ) hahaha

S.A.H.A.B.A.T vs C.I.N.T.A